1 ноември – Ден на народните будители

И тази година учениците и учителите от ОУ „Екзарх Антим І“, град Пловдив отбелязаха прадзника 1 ноември – Ден на народните будители. Желанието на всички беше да се обединят традициите и новаторството и да се получи продукт, който да достигне до възможно повече хора.

Ето защо екипът от специалисти, на коrто беше възложена задачата: Ралица Андонова – учител, ООУП – история и цивилизации, география и икономика, Красимира Мицева – учител ООУП – информационни технологии, математика, Марио Базел – учител ООУП – изобразително изкуство и Кънчо Славчев – учител в ГЦОУД І – ІV клас, избраха да възложат на учениците от V и VІ клас да проучат и подберат информация за народни будители, да нарисуват портрети и сцени свързани с тях, да направят QR кодовете и запишат техни „крилати“ мисли и фрази.

Крайният продукт на труда на всички са картините, експонирани във фоайето на училището, върху които са залепени „говорящите“ QR кодове. Така всеки посетител ще може да отдаде своята почит и уважение, като оцени рисунката и „чуе“ емблематичните мисли на избраните от учениците будители: Екзарх Антим І, Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов и др.

 

Scroll to Top