Спортен празник под надслов „Аз и ти – да се раздвижим“

Спортен празник под надслов „Аз и ти – да се раздвижим“

На 22 май 2019 г. (неучебен, но присъствен ден) ОУ „Екзарх Антим I“ ще проведе спортен празник под надслов „Аз и ти – да се раздвижим“.

Акценти в програмата:

За всички:

Начало:                                                                     9,00 часа в двора на училището

Флашмоб:                                                                9,15 ч. – 9,30 ч. в двора на училището

За учениците от 1 до 4 клас вкл.:

Инструктаж и придвижване до Младежки хълм:                                    9,30 ч. – 10, 00 ч.

Начало на състезателните игри на Младежки хълм:                               10,00 часа

Край на състезателните игри и придвижване до училище:                    12,30 ч. – 13,00 ч.

За учениците от 5 до 7 клас вкл.:

Инструктаж и формиране на отбори:                                                       9,30 ч. – 10, 00 ч.

Начало на спортно-състезателните игри в двора на училището:          10,00 часа

Край на състезателните игри и обобщаване на резултатите:                 12,30 ч. – 13,00 ч.

За всички:

Награждаване:          13,00 часа в двора на училището

Екипът на училището кани всички желаещи родители и близки да се присъединят към различните състезателни и спортно-състезателни игри. 

Тържествено отбелязване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

По традиция 24 май идва с блясъка на своята тържественост в двора на училището.   

В този ден пеем Химна на Кирил и Методий, връчваме награда „Антимовец“, удостояваща с признание наши ученици, предаваме и приемаме знамето на ОУ „Екзарх Антим I“ на бъдещите знаменосци.

Пред училищната общност първокласниците споделят трепетите си от изминалата първа година в училище, а вокалните групи със своите песни пренасят в тържествеността на този ден. Церемонията се допълва от изпълненията на мажоретките и малките барабанисти.

Честването на празника започва в 8,30 часа в двора на училището, а в 9,30 часа представителна група на училището ще се включи в празничното шествие.

Каним ученици, родители, учители, работници, служители и всички желаещи да се присъединят към представителната група на ОУ „Екзарх Антим I“ в празничното шествие, защото 24 май е символ на достойнство и духовност. 

 

Наградени педагогически специалисти в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Признание от различни институции и организации за професионалните постижения, за грижата за обучението и личностното развитие на учениците в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост получиха:

 Любомира Христова, Заместник-директор по учебната дейност: награда „Стоян Михайловски“ в категория „Учител на годината –  основно и средно образование“ на Синдикат „Образование“

Нина Караиванова, Старши учител, начален етап на основното образование (I – IV клас): Почетна значка на град Пловдив

Петя Илиева, Учител, начален етап на основното образование (I – IV клас): грамота и парична награда за млад учител   

Д-р Катерина Василева, директор: покана за прием при Президента на Република България

Получените отличия мотивират и стимулират екипа ни да работи все така всеотдайно, с любов към децата и в партньорство с родителите.

Проведе се Денят на професията

На 15.05.2019 г. от 17.30 ч. в ОУ „ЕКЗАРХ АНТИМ І“ – гр. Пловдив се проведе „Ден на професията“. Представители на седем учебни заведения за кандидатстване след VII клас представиха своите специалности за учебната 2019/ 2020 година пред ученици и родители. Проявилите интерес получиха необходимата информация и печатни материали за желаното учебно заведение.

1

Picture 1 of 19

ИТ ЗНАЙКО – НАЦИОНАЛЕН КРЪГ

В курорта Пампорово, хотел „Финландия“ се проведе Националния кръг на състезанието по информационни технологии ИТ Знайко. За първа година ученици от училище се класираха и участваха в големия финал на състезанието. Грамоти за отлично представяне получиха Божана Костова  – VІ б клас, Елеонора Спасова и Цветина Йорданова от VІ а клас.  

Момичетата изцяло реализираха проектите си и успешно ги защитиха пред журито. Включиха се активно и в игрите за опознаване и вечерта на талантите. Спечелиха нови приятели и идеи за бъдещите си проекти.

Пожелаваме им още много успехи в предстоящите състезания.

1

Picture 1 of 4

Списък на удостоените ученици с награда „Антимовец“

       По традиция в ОУ „Екзарх Антим I”, гр. Пловдив по случай 24 май – Ден на славянската писменост и култура ще се връчи награда „Антимовец“, удостояваща с признание ученик или ученици, класирани на финален/заключителен етап/кръг в международни и/или национални конкурси, състезания, олимпиади, фестивали и други форуми за изява на способностите в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта с присъдено/ни призови места през последните две учебни години; системно участващи (минимум три пъти) в международни и/или национални конкурси, състезания, олимпиади, фестивали и други форуми за изява на способностите в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта през последните две години; както и ученици с прояви на гражданска доблест и участие в доброволчески или благотворителни инициативи или при участие в дейности и значими прояви за приобщаване на децата и учениците към непреходните национално значими идеали и ценности, както и за утвърждаване на европейските ценности и сближаването на европейските народи.

     Тази година номинирани за наградата „Антимовец“ бяха Иван Асенов Христев, ученик от VI клас, и Божидар Светомиров Маринов, ученик от III клас. Номинациите се разгледаха от педагогическия съвет на училището, който взе решение за носител на наградата.

Малките пешеходци

На 13.05.2019г. учениците от I а и I б клас имаха изнесено обучение по музика на тема „Спазвам правилата“. Те попаднаха в реална пътна обстановка по маршрут към парк „Бунарджик“ и показаха, че макар и малки могат добре да се ориентират и познават добре правилата за движение по пътищата като пешеходци.

1

Picture 1 of 5

VI НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА РУСКАТА ПОЕЗИЯ, ПЕСЕН И ТАНЦ

На 11 май 2019 г. се проведе VI НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА РУСКАТА ПОЕЗИЯ, ПЕСЕН И ТАНЦ „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ“ – ОБЛАСТЕН ЕТАП организиран от Национално движение „Русофили“ със съдействието на Министерство на образованието и науката, синдикат на българските учители, национален дворец на децата община Казанлък и подкрепата на фонд „Русский мир“.
Нашите момичета: Елизавета Лефтерова, Йоана Савова, Теодора Добревска и Виктория Чакърова завоюваха I-во място с песента „Мне мама тихо говорила“ и участие на регионален етап, под ръководството на г-жа Ж. Танева и г-н В. Василев.
Да им пожелаем успех и на следващия етап !!!

1

Picture 1 of 6

Клуб на малките учени в Регионален природонаучен музей Пловдив

На 09.05.2019 година Клуб на малките учени проведе занимание по интереси в Регионален Природонаучен музей Пловдив на тема “Да докоснеш природата – изследвам света около мен”. Заниманието провокира любопитството на малките учени, накара ги да мислят, насърчи ги да търсят собствени отговори, самостоятелно да правят заключения въз основа на събраната информация. Учениците усвоиха важни знания от областта на живата и неживата природа, както и умения за ориентиране по карта и етикет при посещение и учене в музейна среда.

1

Picture 1 of 13

НАГРАДА НА РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – ПЛОВДИВ

Уважаеми родители,
Ежегодно РУО – Пловдив присъжда награда на педагогически специалисти и на директори на училища, детски градини и центрове за подкрепа на личностно развитие.
Номинации за награждаване на педагогически специалисти и на директори на училища, детски градини и центрове за подкрепа на личностно развитие да могат да се правят от широк кръг заинтересовани лица, включително от граждани и родители, ученици, от директори и учители – за свои колеги. (още…)