ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ДОПУСКАНЕ В ДВОРА И СГРАДАТА НА УЧИЛИЩЕТО ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛНО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Уважаеми ученици,

уважаеми родители,

публикуваме на Вашето внимание информация за организацията на влизане и изчакване в двора на училището и сградата за дните от провеждането на Национално външно оценяване за учениците от 7 клас: 16 юни 2021 г. и 18 юни 2021 г. (тук)

Напомняме, че родители в двора на училището няма да се допускат.

На всички пожелаваме да бъдете спокойни и уверени, че изпитванията ще протекат по възможно най-добрия начин. Успех и късмет!

Екипът на ОУ „Екзарх Антим І“, град Пловдив

Записване на ученици в І клас за учебната 2021/2022 година

Уважаеми родители,

публикуваме Ви работно време на комисията по записване на ученици в първи клас за учебната 2021/2022 година – І-во класиране.

Поради провеждане на изпити от Национално външно оценяване на ученицитге от VІІ клас, на 16 юни 2021 г. и на 18 юни 2021 г. комисията ще приема документи САМО след обяд!

15.06.2021 г.

 

08.00 – 17.00

 

16.06.2021 г. 13.30 – 17.30

 

17.06.2021 г. 08.00 – 17.00

 

18.06.2021 г. 13.30 – 17.30

 

21.06.2021 г. 08.00 – 17.00

 

22.06.2021 г. 08.00 – 17.00

 

 

Подаване на документи за записване в ПЪРВИ клас за учебната 2021/2022 година след първо класиране

Уважаеми родители,

Екипът на училището благодари на всички Вас, които се доверихте на нашето училище и го предпочетохте пред други училища в град Пловдив и извън него.

За всички деца, които по една или друга причина, не са класирани на първо класиране, Ви информираме, че училището ще разкрие още места за записване в първи клас непосредствено след приключване на срока за записване: 23 юни 2021 г. 

В периода от 23 юни 2021 г. до 25 юни 2021 г. в училище или от 23 юни 2021 г. до 28 юни 2021 г. с Вашия акаунт през платформата, ще можете да подадете заявление за участие във второ класиране. Подаването на заявления за записване след второ класиране ще е в периода 01 юли 2021 г . – 02 юли 2021 г. 

Уверени сме, че всички, които са решили да бъдат ученици в ОУ „Екзарх Антим I“, ще намерят своето място при нас!

Оставаме на разположение за допълнителни въпроси.

 

 

 

Летни ваканционне дейности в ОУ „Екзарх Антим I“

Уважаеми родители,

уважаеми ученици,

и това лято Ви предлагаме разнообразние от дейности, в които може да се включите по време на ваканцията по следния график.

Отлично представяне на учениците от ІV клас на Национално външно оценяване

За първи път Националното външно оценяване на учениците от ІV клас се проведе при организация, наподобяваща Националното външно оценяване – VІІ клас и ДЗИ: удължено времетраене на изпитванията, специални  бланки за отбелязване на верните отговори, пликове за засекретяване, изслушване на аудиофайл и др.

Екипът на ОУ „Екзарх Антим I”  с радост съобщава, че за поредна година четвъртокласниците се представиха достойно на Националното външно оценяване по български език и литература и по математика и постигнаха резултати, които са значително над средните за Област Пловдив.

Отлични са резултатите по български език и литература: Отличен 5,67.

Много добри са по математика: Много добър 4,87. 

Ръководството на училището поздравява четвъртокласниците за високия резултат и благодари на всички.

– Браво, ученици!

– Благодарим Ви, мили родители!

– Благодарим Ви, уважаеми колеги!

Изпит за определяне на срочна/годишна оценка

Изпит за определяне на срочна/годишна оценка по информационни технологии – Раздел Б –  избираеми учебни часове за разширена подготовка на Петя Рангелова Пейчинова, ученичка от VІ б клас за учебната 2020/2021 година в дневна форма на обучение ще се проведат както следва:

 

Дата Предмет Място / час
23.06.2021 г. Информационни технологии – РП Кабинет № 21 / 14:00 ч.

 

Срок за оповестяване на резултатите –

три дни след провеждане на изпита.

Място за оповестяване на резултатите – табло за съобщения, II етаж, фоайе и стая ЗД по УД II етаж.

Отлично представяне на Национално състезание ИТ Знайко

За поредна година учениците от ОУ „Екзарх Антим І“, град Пловдив показаха, че са сред най-добрите по информационни технологии, класирайки се за участие на националния етап на състезанието. Тази година отличията са за:

  • Ангел Дочев – VІ б клас в категория „Програмист“
  • Михаил Кирилов – VІІ а клас в категория „Информационни технологии.

Достойно беше участието и представянето ни в една от най-оспорваните категории – ІV клас „Програмист“. Съвсем малко не достигна на Христина Киришева, Божидара Присадова и Пламена Василева, ученички от ІV а клас, за да влезнат в призовите места.

Пожелаваме на всички участници да са здрави и мвого уверени в себе си, в способностите си и да участват всетака с желание в състезания и през следващата учебна година.!

ХVIII Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен Пловдив 2021

Завърши първият етап на ХVIII Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен
Пловдив 2021. Жури на конкурса бяха Жан Пехливанов (председател), Мирослав Турийски,
Пламен Геров, Стефани Илиева, Юлия Йорданова, Иванка Шекерова, Николай Серафимов и Петя Георгиева. Нашето училище участва с трима изпълнители.

Във втора възрастова група солисти от 40-мата участници за финала бяха допуснати 16. В тази група са нашите талантливи момичета от трети клас Александра Тодорова и Ема Кръстева. Александра и Ема вече имат опит в изявите на сцена, а също така и на конкурси. Момичетата с удоволстиве се включват в училищни мероприятия и концерти под ръководтвото на г-жа Караиванова – класен ръководител и г-жа Танева, ръководител на клуб „Музикална работилничка“.

 

На 26.06.2021 година на сцената на лятно кино „Орфей“ Александра и Ема ще изпълнят песните съответно „Летен дъжд“ и „Аз искам“.
Екипът на училището поздравява младите певици и им пожелава победа на финалния етап.

Отлично представяне на ученици от ОУ „Екзарх Антим І“, гр. Пловдив на регионален конкурс по География и икономика

Ученици от 5 и 6 клас на ОУ „Екзарх Антим І“, гр. Пловдив под ръководството на преподавателите Мария Пилафова и Ралица Андонова взеха участие в регионален конкурс по География и икономика за ученици от област Пловдив на тема „НАЙ-ВИСОКИТЕ ВЪРХОВЕ В СВЕТА И ВЕЛИКИТЕ АЛПИНИСТИ“.

В състезанието взеха участие 57 ученици от 13 училища в гр. Пловдив и общините Карлово, Перущица, Раковски и Сопот.

Учениците участваха с презентации и видеоклипове в две тематични направления:

ОСЕМХИЛЯДНИЦИ

ВЕЛИКИ АЛПИНИСТИ

Класирането на участниците се извърши от специализирано независимо жури по конкретни критерии за обективност, оригиналност, техническо изпълнение и други.

С городст споделяме класирането в категория презентации:

Място УЧАСТНИК УЧИЛИЩЕ РЪКОВОДИТЕЛ Точки

(макс. 35)

I

(150 лв.)

Сияна Николаева ОУ „Екзарх Антим I“ – Пловдив Ралица Андонова 31,50
II

(100 лв.)

Петър Христозов ОУ „Екзарх Антим I“ – Пловдив Мария Пилафова 31,40
III

(50 лв.)

Димитър Дамянов ОУ „Екзарх Антим I“ – Пловдив Ралица Андонова 30,90

Паричните награди във вид на ваучери, както и грамотите за участниците ще бъдат връчени след публикуването на допълнителна информация от организаторите: общинската секция на АПГРКарлово, СУ „Христо Проданов“, с подкрепата на РУОПловдив и ръководството на община Карлово.

Ръководството на ОУ „Екзарх Антим І“, гр. Пловдив благодари на учениците, включили се с проекти в състезанието и разбира се на тези, показали, че тук и сега са най-добрите. Убедени сме, че работата в часовете по География и икономика -РП и ГАИТ – РП, свързана с надграждане и интегриране на знания и умения по различни учебни предмети е в основата на този успех!

 

 

Достойни и значими постижения на Национално финално състезание на СБНУ

През месец май се проведе Националното финално състезание на СБНУ, за което се класираха 70 ученици от ОУ „Екзарх Антим I“. Допуснати до финал бяха  участвалите в повече от две състезания през учебната година и получили максимален брой точки на всяко от тях.
Финалистите показаха отлични резултати на състезанието, което включваше теми от различни учебни предмети като математика, български език и литература, човекът и обществото.
Всички участници бяха отличени с грамоти и медали. Сред нашите финалисти има 38 ученици с максимален брой точки. Това са: Андреана Стелику, Антония Карафезиева, Ирис Нанева, Кая Веселинова, Мила Иванова, Невена Гигова, Рая Гърчева, Симона Хаджиева, Симона Цонева, Стела Танчева, Стелиана Говедарова, Филип Горански, Цветелина Даскалова, всички те от първи клас. Александър Цанов, Андрей Тодоров, Божидар Райков, Валери Боев, Ваня Карадинева, Вяра Гаджанова, Димитър Архангелов, Илия Гърчев, Йоанна Войнакова, Катрин Петкова, Кристина Вълчанова, Маринела Димитрова, Мартин Георгиев, Никола Георгиев, Николай Василев, Сабри Чолаков, Самуел Пачаджиян, Сияна Георгиева и София Налбантова от втори клас. Алекс Енев, Александра Тодорова, Александър Овчаров, Мария Лалова, Рианна Каракашева и София Михова от трети клас.
Поздравяваме нашите ученици с достойното им представяне на финалното състезание и им желаем още много постижения и през следващата учебна година.
Благодарим на техните учители за мотивацията, грижите и подкрепата, която оказват на своите ученици за тези значими постижения.