График на олимпиади и състезания, които предстоят да бъдат проведени, за учебната 2020/2021 година

Уважаеми родители,
Скъпи ученици,
Предоставяме на вашето внимание

График на олимпиади и състезания, провеждани в училище, за учебната 2020/2021 година

Екипът на училището пожелава успех на всички участници!

Обедно хранене в периода 05 януари 2021 – 08 януари 2021 г.

Уважаеми родители,

обедното хранене на учениците през първата седмицая на месец януари 202 г. ще започне от 05 януари 2021 г. (вторник). Важат купоните закупени за периода 24 ноември 2020 – 27 ноември 2020 г.

Купони за следващата седмица ще можете да заявите по познатия вече начин:

  • електронно съобщение на електронна поща: radostinanm321@gmail.com
  • телефонно обаждане на телефонен номер: 0895885756, Радостина Тодорова

Купоните за храната се закупуват както следва:

  • за ученици в I клас и III класден четвъртък от 7:30 ч. до 9:30 ч. на входа на сградата на училището от страната на ул. “Захари Стоянов”
  • за ученици в II клас, IV клас, както и за всички останали желаещи: ден петък от 7:30 ч. до 9:30 ч. на входа на сградата на училището от страната на ул. “Захари Стоянов”

Седмичното меню ще продължим да публикуваме в раздел „Полезно“ – „Обедно хранене“.

 

Организация на обучението от 04 януари 2021 година

Уважаеми дами и господа,

На Вашето внимание предоставяме следната информация за организация на обучението от 04 януари 2021 година, а именно:

– учениците от 1 клас до 4 клас вкл. се обучават на територията на училището, като началото на първия учебен час е 8,15 часа за учениците от ІІI и IV клас;
8,30 часа за учениците от I и II класПродължителността на учебния час за всички видове подготовка, вкл. часа на класа, часа за организиране и провеждане на спортни дейности, както и дейностите по самоподготовка, организиран отдих и физическа активност и занимания по интереси при целодневната организация на учебния ден
е 35 минути – в I и II клас и 40 минути – в III – IV клас. Продължава и обучението в групите за целодневна организация на учебния ден – І, ІІ, III, IV клас – без промяна.

– учениците от 5 клас до 7 клас вкл. към момента, за времето от 04.01.2021 г. до 08.01.2021 г. вкл., ще се обучават от разстояние в електронна среда (ОРЕС). Продължителността на учебния час за всички видове подготовка, вкл. часа на класа, часа за организиране и провеждане на спортни дейности, както и дейностите по самоподготовка, организиран отдих и физическа активност и занимания по интереси при целодневната организация на учебния ден
е 30 минути.

С пожелания за весели празници, изпълнени с топлина и уют!

С уважение,
д-р Катерина Василева
Директор

Седмица на четенето 2020 година

За пореден път нашите ученици ни накараха да се почувстваме горди и вдъхновени, накараха ни да осъзнаем, че труда, който полагаме, опитвайки се да им предадем стремежа и любовта към познанието и четенето, не е напразен. В сложната обстановка, която се намираме, те се впуснаха с плам, за да отбележат по неповторим начин седмицата на четенето. Подобно на птици литнаха в различните светове – на храбри рицари, красиви принцеси, кървави войни и какви ли още на герои, за да ни ги представят. Красотата на книгата обаче не се крие само в измислените и вълшебни светове, които ни карат да бленуваме. Дори и в нереален свят, тя ни дава уроци, поуки и знания за това как трябва и какво не трябва да правим. Прелиствайки страниците, въображението ни работи и мечтите са вече вътре в нас. А какво по-хубаво от това човек да мечтае? Благодарим ви, че тази седмица ни накарахте да помечтаем заедно с вас. Благодарим ви, мили деца, че ни направихте част от вашите мечти. Споделяме и с вас различния свят на любимите литературни герои на нашите ученици в интерактивна електронна книжка тук.

Директорът на училището – удостоен с парична награда от Министъра на образованието и науката

С гордост Ви съобщаваме, че д-р Катерина Василева, директор на нашето училище, е сред 52-та директори на училища в България, удостоени с парична награда от Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищото образование.

Кои са другите удостоени с парична награда директори на училища в Регион Пловдив, прочетете тук.

Това е поредното признание през 2020 година за педагогически специалист от екипа на училището.

 

Коледна ваканция

Коледната ваканция започва на 22 декември 2020 година и продължава до 03 януари 2021 година.

 

Весели празници за най-вдъхновяващия училищен екип!

С пожелания за топли и уютни коледни и новогодишни празници директор д-р Катерина Василева изпрати екипа на училището в последния учебен ден за 2020 година.

Весела Коледа и щастлива Нова година!

Уважаеми родители,
Скъпи ученици,
Изпращаме тази картичка за всички Вас, защото Коледа е най-чудесното време в годината! Пожелаваме на всички весели празници и с нетърпение очакваме отново да се срещнем през 2021 година.

Екипът на основно училище „Екзарх Антим I“, град Пловдив, благодари на всички ученици и родители, които и тази година доказаха, че с общи усилия можем да превърнем
всяко предизвикателство в ценен урок. За нас е чест и удоволствие да работим и да се учим взаимно как да преодоляваме съвместно препятствията по пътя към постигането на
общите ни цели.
Благодарим ви за вдъхновението и мотивацията за успехи!

Весели празници пожелават …

Топли и сърдечни пожелания за всички отправиха:

Георги Николаев, ученик от IV А клас, представител на Ученически съвет за учебната 2020/2021 година


Стефан Стоянов, ученик от V Б клас, представител на Ученически съвет за учебната 2020/2021 година


Християна Кабашка, ученичка от VII А клас, представител на Ученически съвет за учебната 2020/2021 година


Учениците от 1a клас и техният класен ръководител Марина Ангелова

1a клас Ви пожелава весело посрещане на празниците

 

Благодарности!

Благодарност за Жулиета Танева, Снежана Петрова, Маргарита Ковачева и Нина Караиванова, които направиха празничния концерт, посветен на 90-годишнината от откриването на училището, незабравим!