Отново сертификат за ОУ „Екзарх Антим I“

На 12.12.2018 г. Министерство на младежда и спорта връчи сертификат за принос за организиране на Европейски ден на спорта в училище 2018 г. на ОУ „Екзарх Антим I“.

Сертификатът е признание за положения труд от страна на учителите по Физическо възпитание и спорт: Янка Велева и Александър Стоилов, от една страна и подкрепата на ръководството на училището от друга.

1

Picture 1 of 3

Карнавал на професиите

Учениците от ГЦОУД1_1 и ГЦОУД1_2 приключиха проект „Карнавал на професиите“. На 16.11.2018г. децата представиха пред родителите познания за любимите си професии. Вълнуващи и забавни се оказаха проведените игри и подреждането на пъзели. Направиха и интересни постери с професии. Гостуваха много родители. Някои от тях също показаха по интересен начин своите професии пред децата.

1

Picture 1 of 7

Коледен базар

Отново първи в математиката!

На 03.12.2018 година на кратка церемония, провела се във фоайето на втория етаж на училището, госпожа Катерина Василева връчи медалите и сертификатите на победителите в есенния кръг на VI Международен турнир „Математика без граници“.

(още…)

Ние учим и играем с ФА „Тракия“

На 30.11.2018г. учениците от 1 а и 1 б клас посетиха концерта „Коледна приказка“ на ФА „Тракия“. Там те имаха възможност да се насладят, както на прекрасните танцови изпълнения на ансамбъла, така и на звучните им фолклорни песни. Децата се докоснаха до основните автентични инструменти – кавал, гайда, гъдулка, тамбура и тъпан, научиха отделните им части и чуха звучността им. Накрая всички тропнаха право тракийско хоро заедно с ансамбъла.

20181130_135611

Picture 1 of 24

Първенство по баскетбол

На 01 и 02 декември 2018 г. в гр. Пловдив се проведе общинско първенство по баскетбол момчета 5-7 клас.

Участваха 8 отбора разделени в две групи. Нашите момчета победиха безапелационно училищата ОУ „Райна Княгиня“, СУ „Св. Софроний Врачански“ и СУ „Симон Боливар“ и това ги класира на финала, където се изправиха срещо СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Нашите момчета направиха един прекрасен мач и завоюваха първото място.

Благотворителен концерт

На 21.11.2018 по случай Ден на християнското семейство в ОУ „Екзарх Антим I“ – гр.
Пловдив се състоя благотворителен концерт под надслов „Ние сме деца с добри сърца“ .
Участие взеха талантливи ученици от училището от I до VII клас. Те представиха песни,
танци, инструментални изпълнения. Представлението уважиха ученици, родители и
учители. Събраната сума от 850 лева беше дадена от представители на Ученическия съвет
в училището на старшата сестра на отделението по Детска онкохематология към ВМИ –
гр. Пловдив. Тя изказа благодарност на всички участници и организатори на събитието.

1

Picture 1 of 24

Седмица на бащата в 3-та Авиобаза – Граф Игнатиево

Във връзка със „Седмицата на бащата“ учениците от 1 б и 3 а клас посетиха Авиобаза – Граф Игнатиево на 09.11.2018 г. по покана на бригадирен генерал Димитър Петров – баща на Петър и Христо Петрови. Учениците бяха вежливо посрещнати и приключението им започна с презантация в „синята стая“. След това имаха възможност да се докоснат до истински самолети и дори да се качат и снимат в тях.
Децата видяха и как парашутисти спасяват хора в беда, а накрая разгледаха и изложените в двора на Авиобазата експонати на самолети. Всички ученици бяха възхитени от героизма и постиженията на българите в авиацията. Много от тях пожелаха да станат полоти.

1

Picture 1 of 9

ПОКАНА ЗА ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

Седмица на четенето в Iб клас

Интересна и забавна беше Седмицата на четенето за учениците от Iб клас, която протече в периода 22.10-26.10.2018 г.

20181023_105058

Picture 1 of 10

(още…)