Партньорство и сътрудничество – ключови практики в училище

Екипът на училището за поред път доказа, че успешно си партнира с различни организации и институции в името на своите ученици.

През м. април 2018 г. училището беше посетено от екип на Университетски театър на Нов български университет по проект „Премълчаното разказано – пътуваща сцена“, финансиран от Фондация „Пловдив 2019“, който работи с учениците по тема „Насилието в училище“.

Сътрудничеството и добрата организация на събитието в училище получи своите благодарствени слова.

ОУ Екзарх Антим I (1)

Книги за прочит за бъдещите ученици в 4 клас

Уважаеми бъдещи ученици в 4 клас,

Има десет безспорни книжни факта, част от които са:

  1. Четейки книгите на автор, който пише добре, Вие се научавате да говорите красиво.
  2. Колкото повече четем, толкова по-малко имитираме околните.
  3. Четенето е полезно за ума, както физическите упражнения за тялото.
  4. Доверявай се на книгите си – те мълчат, когато е нужно и споделят съвети, когато вече се готов да ги разбереш!

Предизвикайте Вашия ум и подобрете четивната си техника със следните книги:

Книги за прочит за бъдещите ученици в 4 клас

За бъдещите седмокласници

За бъдещите седмокласници  произведенията по БЕЛ

 

Добри Чинтулов – „Стани, стани, юнак балкански“

“Вятър ечи, Балкан стене“

Христо Ботев – „На прощаване в 1868г.“

Иван Вазов –  „Немили – недраги“, „Една българка“, “Опълченците на Шипка“, „Българският език“

Алеко Константинов –  „До Чикаго и назад“, „Бай Ганьо“

Пенчо Славейков – „Неразделни“

Пейо Яворов – „Заточеници“

Елин Пелин – „По жътва“

Йордан Йовков – „По жицата“

П.п. Не избързвайте да купувате помагала за седми клас!

XIII НАЦИОНАЛНИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ

Град Ловеч бе домакин на XIII Национални педагогически четения под наслов „Да запазим усмивката в училище“, които се проведоха в дните 20-22 юни. Темата на четенията беше „Моето педагогическо ежедневие – през трудностите към успеха“, като своите добри практики и опит споделиха 68 начални учители от областите Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Силистра, Добрич, Сливен и Разград.

Гости на изявата бяха госпожа Таня Михайлова – Заместник – министър на образованието и науката, госпожа Пенка Иванова – Директор на дирекция Учебници“ в МОН, господин Илиян Тодоров – Заместник – областен управител на Ловеч, госпожа Корнелия Маринова – Кмет на град Ловеч, господин Венцислав Христов – Заместник – кмет на град Ловеч, проф. д –р Емилия Василева от Център „Хуманна педагогика“, експерти от Регионалните управления на образованието.

И тази година Ловеч се превърна в място за срещи на стари приятели и откриване на нови съмишленици, които споделиха ефективни практики от своето педагогическо ежедневие.

Нашето училище участва в четенията с доклад на тема „Зоологическата градина и етнографският музей като образователна среда“. Автори на представения доклад бяха госпожа Любомира Христова и госпожа Нина Караиванова. Представени бяха два модела на обучение в извънучилищна образователна среда с ученици от първи и втори клас.

Списък с книги за прочит през лятото – 5-ти и 6-ти клас

Списък с книги за прочит през лятото – V клас (PDF)

Списък с книги за прочит през лятото – VI клас (PDF)

Помагала за учебната 2018/2019 година

Учебни помагала по математика, английски език, история и цивилизации, география и икономика и човекът и природата за 5-ти и 6-ти клас (PDF)

Учебни помагала за 1-ви клас (PDF)

Учебни помагала за 2-ри клас (PDF)

Учебни помагала за 4-ти клас (PDF)

Моето училище

С проект на тема „Моето училище“ приключиха обучението по информационни технологии – задължителноизбираема подготовка  учениците от VІІ б клас. Вместо годишен преговор те трябваше да приложат част от своите знания и умения, а също така и да проявят творчество, като създадат свой продукт под формата на филм за ОУ „Екзарх Антим І“. В рамките на два учебни часа, както и на допълнителна работа през междучасия, след учебни часове и пр., разделени в пет групи, те писаха сценарий, правеха снимки или търсиха снимки в Интернет и ги обработваха, избираха музикален фон, събираха материал в един продукт.

Представяме два от проектите, така както са направени от учениците. С колегите, преподаватели на VІІ б клас преценихме, че емоцията, отношението и вложените чувства  са достатъчно силни, истински и искрени, и че не си заслужава да правим корекции и редакторски подобрения.

Благодарим Ви за съвместната работа, за отношението и отговорността! Пожелаваме Ви много успехи, там, където искате да реализирате своя потенциал!

 

От преподавателите на ОУ „Екзарх Антим І“ гр. Пловдив

Младежки фестивал за Театрално, Музикално и Танцово изкуство „Рошавата котка“

На 16 – 17 юни 2018 се проведе Младежки фестивал за Театрално, Музикално и Танцово изкуство „Рошавата котка“.
Нашите таланти от  ОУ „ Екзарх Антим “ гр. Пловдив във вокална група „Магията на песните“ с ръководители Любомира Христова и Жулиета Танева бяха отличени с грамоти и предметни награди за участието си в конкурса. Получиха и специалната награда  за тематична песен с песента „Ние пишем върху стената“.
Благодарим ви деца за достойното представяне.

 

Ученически униформи

Уважаеми родители на настоящи и бъдещи ученици,

Информираме Ви, че в съответствие с промени в Правилника за устройството и дейността на училището по отношение на ученическата униформа учениците са задължени да носят елемент от ежедневната униформа всеки учебен ден.

Ежедневната униформа включва: Т-шърт тип лакоста – къс и/или дълъг ръкав с лого на училището; ватиран суичър с  лого на училището; пуловер без ръкав.

Официалната униформа включва: риза  с дълъг ръкав и вратовръзка и се носи при официални случаи, празници и чествания, както и в случаи на представително участие на ученици в различни инициативи.

В тази връзка Ви информираме, че можете да поръчате и закупите елементите на ученическата униформа от магазин за ученически униформи FORest SCHOOL в ТЦ “ГРАНД” с адрес: ул. “Капитан Райчо” 56,  етаж 3 в периодите 15 юни 2018 г. – 15 юли 2018 г.; 15 октомври 2018 г.  – 17 ноември 2018 г.

Ценовата оферта можете да намерите тук.

Напомняме Ви, че на снимките за личните карти и ученическите книжки учениците следва да бъдат с Т-шърт тип лакоста – къс и/или дълъг ръкав с лого на училището.

Връчване на свидетелства за основно образование