Честване на 24 май 2023 г.

Уважаеми родители,

Уважаеми ученици,

Честването на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще започне от двора на училището на 24 май /сряда/ – 8.00 часа.

Традиция на този ден е най-малките ученици – първокласниците, да преставят своята програма посветена на празника пред училищните общности: ученици, учители и родители.

По време на тържеството знаменосците от 7 клас ще предадат знамето на училището на знаменосците от 6 клас, а директорът на училището д-р Катерина Василева ще връчи най-престижната годишна награда „Антимовец“ – грамота и статуетка на ученикът, избран от педагогическите специалисти на Педагогически съвет: второкласничката Дария Гърчева.

В 8.40 часа присъстващите ученици и учители ще оформят представителния блок на ОУ „Екзарх Антим I“, и ще се отправят към сборния пункт на прощад „11 май“ пред ХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

Празничното шествие ще започне в 10.00 часа след полагане на венци и цветя пред паметника на славянските равноапостоли. Училищата от район „Централен“ се ще включват непосредствено след групата на официалните лица и гости.

Краят на шествието на е площад „Централен“, в района между Централна поща и Военния клуб, където колоната се разпуска и желаещите могат да се включат в другите събития от празничната и културна програма. Знамето на училището и транспаратна се връщат в училището. Очакваното завършване: 11.30 – 12.00 часа.

Приканваме всички първокласници, техните родители и близки, както и всички присъстващи на тържеството в двора на училището да се присъединят към представителния блок на ОУ „Екзарх Антим I“.

Нека отбележим празничния ден като единна общност, за която стремежа към просвета и култура са важна е непреходна ценност!

Scroll to Top