Празници на буквите за учениците от І клас

Учениците от І клас от ОУ „Екзарх Антим І“ град Пловдив отбелязаха тържествено поредния специален празник в училище – празника на буквите – „Вече сме грамотни“.

Учениците от І а и І б клас избраха празника да се проведе в Държавен Куклен Театър – Пловдив

Тържеството на І а клас се проведе на 19.04.2021 г. Децата се разделиха с Букварчето и се запознаха с Читанката. От учебника по Технологии и предприемачество изработиха покани за родителите. А те пък вкъщи, помогнаха на децата за изработката на коронките. Празникът започна с рецитал и песни и продължи с тематичното представление на прекрасните и талантливи актьори, които бяха организирали и игри и забавления, така че всеки ученик да вземе участие по време на представлението. Накрая, разбира се, всички получиха грамоти, тематични книжки, магнитчета за спомен и почерпка. Събитието се проведе съгласно всички мерки и изисквания свързани с обявената от Министерски съвет извънредна епидемична обстановка.

Тържеството на І б клас се проведе на 18.04.2021 г. Учениците изрецитираха стихчетата, които бяха подготвили за празники и изпяха песнички, които са научили през учебната година. След това домакините от театъра настаниха на първите два реда децата и на сцената излязоха три актриси, които поздравиха всички присъстващи със страхотната сценка за видърчето Чарли, което не можело да чете и тръгнало на училище.

Празникът на буквите за учениците от І в клас се проведе на  27.04.2021 година в двора на училището. Учениците представиха пиесата  „Азбучното царство“ като акт  на ознаменуване  на своето ограмотяване. Децата получиха поздравления от Ръководството на ОУ „ Екзарх Антим1“ в лицето на г-жа Христова, а също и индивидуални  „Удостоверения“ за това, че вече могат да четат и пишат.

Накрая се почерпиха с вкусна торта под формата на разтворена книга и много се забавляваха.