Месец на професиите

За поредна година в ОУ „Екзарх Антим I“ се проведе дейност от Плана за превенция и интервенция на насилието и тормоза, която е свързана с работата с родители „Месец на професиите“.

В I A клас гостуваха майката на Йоана и Петя – д-р Иглика Соткова – Иванова (детски невролог) и бащата на Борис – Асен Нейков (ИТ специалист). Целта на тяхното посещение беше да разкажат за себе си, професиите си и да отговарят на въпроси, които бяха подготвени от учителите и от самите ученици. 

Доктор Иглика Соткова предостави възможността на учениците от 1 а клас да разгледат няколко вида лекарски инструменти (стетоскоп, чукче, инструмент за преглеждане на уши).  Учениците бяха прегледани от д-р Соткова, а след това сами изявиха желание да ползват лекарските инструменти и да се преглеждат помежду си. Информацията за лекарската професия накара учениците да осъзнаят, че тя е свързана с голяма отговорност, а именно: дълго обучение, специализация и прилагане на адекватно лечение. 

Г-н Асен Нейков разказа как сбъднатата му детска мечта да бъде IT специалист е съчетал с това да помага на хора. Освен, че показа устройството на един компютър и какво може да правим с него, той разказа на децата, че за да си програмист, трябва да притежаваш креативност, въображение и умение за решаване на много проблеми. 

Благодарим за сътрудничеството и отзивчивостта на д-р Соткова и г-н Нейков! Очакваме и следващите си гости в класната ни стая!

Scroll to Top