Ден на таланта

07 май 2021 година се превърна в истински празник за учениците и учителите от ОУ „Екзарх Антим I“, град Пловдив. С много усмивки, положителни емоции и креативност всички се включиха в традиционния „Ден на таланта“.

Учениците от 1 до 5 клас, които се обучаваха присъствено участваха в различни работилници и инициативи – свързани със спорта, изкуствата и литературата, дигиталните компетентности, екологията и гражданското образование. Повечето предпочетоха за изявите си класните стаи и терени в двора на училището.

Имаше и такива, които посетиха близки до училището паркове – „Бунарджик и „Младежки хълм“, като учениците от 3 а и 3 в клас, които участваха в две творчески работилници „Творческо писане“ и „Актьорско четене“, като накрая заедно реализираха и заснеха драматизация по измислената от тях история.

Интересна беше и работата на 3 б клас, които изработиха костюми от отпадъци, с които дефилираха на заключителната изява.

Учениците от 1 клас рисуваха, танцуваха и спортуваха, второкласниците се включиха в дейнсти свързани с твърческото писане и рисуване и бяха отличени от своите преподаватели, а учениците от четвърти клас продължиха да разкрасяват сградата на училището, изработвайки украса за саксийните цветя в коридорите на сградата и заслужено някои от тях бяха отличени с грамоти от техните преподаватели.

Петокласниците упражниха талантите си да пишат и създават дигитални продукти. Най-многобройна беше групата на спортуващите.

Учениците от 6 и 7 клас се включиха онлайн в инициативите. В предварително уточнените виртуални класни стаи те се занимаваха в сферите на творческото писане, актьоркото четене и гражданското образование. Някои от най-сполучливите продукти  – съчинения, бяха прочетени от водещите в тържеството, на което бяха връчени грамоти за участие на най-добрите и активни участници в различвните инициативи. В празничната програма традиционно участие взеха Вокална група „Магията на песните“, изяви имаха участинците в клуб „Музикална работилничка“, които също бяха отличени с грамоти за своето активно участие във всички тържества на училището.