Дейности в Седмицата на бащата

По повод Националната Седмица на бащата, състояла се в периода 09.11.2020 – 15.11.2020 година учениците от Основно училище „Екзарх Антим I“ подготвиха анкетни карти, в които записаха отговорите на своите бащи в направеното им интервю за любимата им музика и музикални изпълнители. След това „проучиха техните музикални предпочитания и резултатите оформиха в табло под мотото “В ритъм с татко”.

Учениците измайсториха под умелото ръководство на своите татковци къщички и хранилки за птици. Споделиха и снимки от реализираните дейности и разказаха чрез видео връзка в час на класа как е протекъл процесът на изработване на изделията. Татковците обещаха през студените зимни дни всяка седмица заедно с децата си да зареждат хранилките. Някои изработиха и дребни сувенири, свързани с класа, а други посадиха дръвчета в парка.

В час на класа малчуганите им изпяха “Песен за моя татко” и взеха онлайн интервю за любимата им песен, музикален жанр или група. Заедно със своите деца бащите свириха, пяха и се забавляваха с любимите си песни. Някои намериха и вдъхновение да стихоплетстват, да покажат завидни кулинарни умения. По-големите ученици написаха есета, а по-малките изработиха и поздравителни картички.