Тържествено отбелязване на 148 години от гибелта на Васил Левски

Тържествено отбелязване на 148 години от гибелта на Васил Левски организираха учениците от трети клас в ОУ „Екзарх Антим І“ гр. Пловдив.

Във фоайето на първия етаж в училище още в началото на седмицата учители и ученици подредиха изложба от табла и снимки, разказващи за живота и делото на Апостола.

На 18 февруари Габриела Минчева, Ангелина Цветкова, Николета Щърбева, Мария Лалова и Рианна Каракашева рецитираха стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“, което по инициатива на педагогическия екип на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще бъде включено във общ видеоклип на ученици от училища от град Пловдив.

На 19 февруари третокласниците от ОУ „Екзарх Антим І“ се събраха във фоайето на етаж І-ви.
Прозвучаха песни за България и за Апостола на свободата, отново, този път пред всички присъстващи прозвучаха и Ботевите слова за Апостола.

Директорът на училището, д-р Катерина Василева в своето слово отбеляза колко е вжно за възпитанието на младите хора формирането на национална идентичност, чувство за гордост и преклонение пред подвига на героите, отдали живота си за свободата на България.
Участниците в в тържеството, учениците от трети клас и техните класни ръководите и преподаватели, заедно с директора на училището положиха венец пред паметника на Васил Левски в парк „Бунарджик“.