Занимания

Понякога се случва да привлечем вниманието и на преподавателите от начален и прогимназиален етап. Те често ни гостуват, помагат ни и ни забавляват, разказват ни весели истории, споделят с нас тайни, разкриват ни чудни изненади, а ние понеже сме приятели ги даряваме с ласкави усмивки и разтапяме сърцата им.

На празника на Хелоуин най-ентусиазираните подготвиха костюми и смело се впуснаха в празничната еуфория. За достойното си представяне децата от полудневна подготвителна група бяха наградени с почетна грамота. Снимки от събитието бяха публикувани в Snews.bg.

 

Гоцомецаните от театър “Мажор” гостуваха в групата и заинтригуваха децата с театрално представление. Актьорите грабнаха детското внимание, впечатлиха малчуганите с майсторската си игра и талант, сътвориха един незабравим детски празник.

 

На 10.11.2012 г. бе Палитрата на знанието в училище «Екзарх Антим І». „Вълшебницата математика” разкри своите тайни на най-смелите. Децата от полудневна подготвителна група бързо разгадаха нейните загадки. Това бе добър повод и за родителите на бъдещите първокласници – да посетят кабинетите на по-големите каки и батковци и да поговорят с преподавателите, а децата показаха своите познания в различни области и се включиха в предпочитаните от тях дейности.

 

По повод Деня на християнското семейство станахме слушатели на чудните слова на отец Георги, който ни разказа на нас и на първокласниците от І Б клас за Въведение Господне, за това как се празнува във всеки християнски дом. Той ни подари албум с красиви икони, които ние ще оцветим и украсим скоро.

На 14 декември при децата от подготвителна група и учениците от І Б клас отново гостува отец Георги. На тази втора среща малчуганите го изненадаха с кратка тематична програма по повод предстоящите Коледни празници, а той им разказа за Рождество Христово. На зададените им въпроси децата отговаряха много енергично, дори самите те се осмелиха да попитат за това, което все още не знаеха за празниците. За отличното представяне свещеникът им поднесе дребни лакомства и красиви картички – икони.

През месец декември Детска вокална формация Омайниче-Ранопойчета с диригент Таня Орманова представи на почитателите на красивите детски гласове своя най-нов диск – „С песен и обич”. Сред изпълнителите е и Никол Серафимова от Полудневна подготвителна група към училище „Екзарх Антим І”. Малките таланти са включили в репертоара си 16 песни, като част от тях са посветени на Коледа и новогодишните празници.

Пожелаваме нови успехи на вокалната формация и на Никол!

 

След дълга подготовка и изпълнени с трепетно очакване децата от полудневна подготвителна група към ОУ „Екзарх Антим І” посрещнаха на 21 декември дългоочаквани гости. Последният учебен ден за 2012 година бе ден-празник, в който се проведе тържество по повод Рождество Христово и наближаващата Нова година. Специален гост на събитието бе госпожа Катерина Василева – директор на училището.

Магическите коледни песни и празничната украса подсказаха на Дядо Коледа и Снежанка кой е бил най-послушен през годината. Малчуганите бяха приятно изненадани от пристигането на белобрадия старец.

В празнична програма с много стихове и песни, малчуганите показаха как уверено рецитират и колко добре могат да пеят. За прекрасната изява децата получиха дар – красива илюстравана книга и вкусна почерпка.

Дядо Коледа и Снежанка повишиха максимално настроението на децата, защото специално за тях, гостите потанцуваха модерни танци, сложиха карнавални маски и участваха в забавни състезателни игри.

На 17 януари 2013 година децата от Полудневна подготвителна група се включиха в инициативите, посветени на ежегодните празници на английския език. Под наслов „Fruit party” по-големите каки и батковци от Клуб „Английски без граници”, възпитаници на госпожа Топова, демонстрираха своите знания и умения в областта на английския език. Представиха на децата от подготвителната група различни плодове и заедно ги назоваха. Във вид на компютърна игра – най-малките успяха да запомнят и да повторят „трудните” английски думички.

За вярно решение на всяка задача се получаваше награда. Най-много радост предизвикаха стикерите с плодови изкушения, които децата спечелиха за правилните отговори, които дадоха.

По случай деня на жената – 8 март, децата от полудневна подготвителна група бяха подготвили празничен рецитал, посветен на най-нежните същества – техните майки и баби.

Всяко от децата поднесе стих, красиво цвете и приготвена с голямо старание картичка. Изненада за гостенките бе и специална грамота за най-добрата майка.

Зад усмивките на дамите, обаче, не остана скрита и по една сълза на майчинска гордост и умиление. 

Празнуваме заедно

Галерия със снимки