Отбелязване на 1 ноември – Ден на народните будители за учениците от първи клас

Учениците от първи клас активно се включиха в дейностите по отбелязване на Деня на народните будители – 1 ноември.

Учениците от I а клас посетиха историческия музей и библиотека „Антим I“, където успяха да съберат и научат много за народните будители, писаха имената си с почерка на Васил Левски, четоха стихотворения на Христо Ботев.

Учениците от I б клас отбелязаха празника като представиха на своите родители куклен театър. Декорите и героите в него бяха изработени собственоръчно от децата. Представлението завърши с песен, посветена на народните будители.

Учениците от I в клас изработиха книгоразделители, с които се включиха в училищната изложба, посветена на празника.

За всички нас – учители и ученици беше вълнуващо преживяването да се потопим в света на тези, чиито дела, са допринесли за общото благо и за добруването на народа ни. Усетихме тяхната отдаденост и съпричастност, желанието да даваш и да помагаш, порива да отваряш очите на народа за един нов свят, нов начин на мислене, да помогнеш на всеки да открие себе си, свободата си, правото си на воля и отстояване на себе си.

В Деня на народните будители първокласниците и техните родители взеха участие в шествието организирано на Главната улица от община Пловдив.

Scroll to Top