Осъществени партньорства с представители на висши училища и научни институти

За първа година в Годишения план на училището бяха заложени дейности по партньорство с висши училища и научни институти, изразяващи се в посещение на място или в училище и представяне на беседи, демонстрации и пр.

На 22 март учениците от 3-в клас с класен ръководител г-жа Мирена Бъчварова имаха специален гост – доц. д-р Благовеста Янева от Факултета по дентална медицина на МУ – Пловдив. Чрез увлекателния си стил на общуване д-р Янева разказа за своята професия на лекар и преподавател, както и обсъди с децата какви правила е добре да спазват, за да имат здрави зъби. Децата получиха интересни подаръци, а някои дори споделиха, че биха желали да учат много и да станат добри зъболекари. 

В часовете по изобразително изкуство по покана на преподавателите г-жа Весела Дерменджиева и г-н Светослав Борисов гостува художника и дългогодишен преподавател Минчо Панайотов. С учениците от 6 клас той разговаря по темата за великите художници, импресионизма, постимпресионизма и в частност Винсент Ван Гог, като един от най-оригиналните и именити художници в историята на европейското изкуство.

Учениците бяха впечатлени, както от интересните факти за личния живот на великия майстор на живописта така и от анализа, който гостът ни направи на едни от най-известните произведения на Ван Гог.

В края на часа, се получи интересен диалог, след като г-н Панайотов даде възможност учениците да зададат въпросите си по темата.

Scroll to Top