Коледни тържества в Основно училище „Екзарх Антим I“

Рождество Христово е един от най-големите и обичани християнски празници – почитан от малки и големи. Това е празник на надеждата, на вярата в доброто, на състраданието и съпричастността, празник на семейния уют и топлина.

Вече цяла седмица коледният дух е обхванал ученици и учители в ОУ „Екзарх Антим I“. Трескаво се украсяват класни стаи и фоайета, репетира се за коледното тържество, майсторят се изделия за коледния базар.

На 20 декември бе кулминацията на общоучилищните коледни тържества. От 15:00 часа в двора на училището се състоя концерт „Ой, Коледо, мой Коледо!“. В него с прекрасни изпълнения на коледни песни взеха участие Гергина Димитрова от VII Б клас, Александра Тодорова и Ема Кръстева от IV В клас, II Б клас. Традицията на коледуването пресъздадоха  коледарите от III Б клас. Водещ на концерта бе Наталия Харизанова от VII Б клас. Директорът на училището, д-р Катерина Василева, поздрави всички присъстващи и им пожела здраве, семеен уют и топлина. Концертът завърши с празнично хоро.

Жури в състав Марио Базел и Теодора Димитрова определи победителите в конкурса за най-красива и естетична коледна украса на класна стая, а именно:

Първа награда – VII В клас

Втора награда – II А клас

Трета награда – I Б клас.

Наградите за отличените паралелки – торти, сладки и грамоти  бяха връчени  на следващия ден от директора на училището.

След концерта във фоайетата на училището се проведе традиционният коледен базар. Зад щандовете застанаха ученици – доброволци, които да късно предлагаха на родителите, прибиращи децата си от училище приготвените за базара предмети, сладки и солени изкушение. Събраните средста от базара преброиха Русана Шаркова и Теодора Мотовска от V б клас.  Смата от 1087 лева и 80 стотинки щу бъде използвана за закупуване на озвучителна уредба, така необходима за изявите на нашите талантиви ученци на общоучилищните тържества и празници – откриване на учебна година, Ден на таланта, 24 май и др.

Уважаеми ученици, родители и колеги, 

с Ваша помощ успяхме да направим дните преди ваканцията наистина празнични, изпълнени с добро настроение и надежди! Екипът на училището Ви благодари най-сърдечно и Ви пожелава светли празници!

 

 

Scroll to Top