21 ноември – Ден на християнското семейство

„Семейството е обич, топлина, приятелство и най-скъп дар”

В ценностната система на българина семейството винаги е заемало главно място. Затова и празникът Въведение Богородично е на особена почит като ден, на който празнуваме християнското семейство и християнската младеж.

В семейството се научаваме да споделяме радости и скърби, да обичаме, да вярваме, да живеем в единомислие и мир.

С учениците от IV Б клас отбелязахме празника в два учебни часа, като в Час на класа дискутирахме над това какво е толерантност; кой човек от нашия клас е толерантен и какви качества притежава той; какво означава да разбираме другия и да проявяваме търпимост. В часа по Английски език с г-жа Вълева учениците извършиха дейности свързани с Деня на благодарността и Деня на християнското семейство – традиции и обичаи. След учебните часове учениците спретнаха трапеза с постни ястия. Отново се споменаха семейните ценности и добродетели. Николай Василев каза стихотворението „Молитва“ на Иван Вазов. В следобедните часове по Занимания по интереси учениците изработиха картичка за празника.

В днешния празничен ден, учениците от V клас представиха във фоайето на училището интересна и любопитна за празникау подготвена от техните преподаватели: г-жа Снежана Петрова и г-жа Жулиета Танева. Всички ученици заедно рецитираха стихотворението на Иван Вазов „Молитва“, което в края на програмата прозвуча и като песен.

Scroll to Top